Bugun...



FETÖNÜN ÇARPTIĞI YALOVA ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI

15 Temmuzda kadrosunu Fetö terör örgütün soruşturmasında kaybeden Yalova Üniversitesinde mezuniyet töreni yapıldı.

facebook-paylas
Tarih: 26-05-2017 18:46

FETÖNÜN ÇARPTIĞI YALOVA ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET TÖRENİ YAPILDI


Yalova Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Merkez Yerleşke Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Bu yıl yaklaşık 4150 Ön Lisans ve 1730 Lisans olmak 5880 öğrencinin mezun olacağı üniversitemizde  fakülte ve yüksekokullarda dereceye giren  öğrencilerin ödüllendirileceği merkezi tören ile başladı.

Törene Yalova Vali Vekili Mehmet Kalyoncu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Ak Parti Eski Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Yıldırım Özgür, Vali Yardımcısı Ahmet Kurt, Termal Kaymakamı Murat Büyükköse, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri Yalova Üniversitesi Akademik ve İdari personeli ile öğrenciler katıldı.  

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından
 Mezuniyet töreni Yalova Üniversitesi Polimer Mühendisliği bölüm 1.si Ayşe Turgut'un mezun olan öğrenciler adına gerçekleştirdiği konuşma ile başladı.  Ayşe Turgut konuşmasında başta aileleri olmak üzere kendilerinin yetiştirilmesinde emeği geçen öğretim üyelerine ve Yalova Üniversitesi çalışanlarına teşekkür etti.  

ÜNİVERSİTEDEKİ YAPILAR BİTECEK
Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Rafet Bozdoğan konuşmasında  üniversitenin geldiği son durum ve gelişim süreci ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Bozdoğan önümüzdeki yıllarda yeni binalarla ve sosyal donatı alanlarıyla Üniversitenin gelişim sürecinin hızlanarak devam edeceğini ifade etti.
Prof. Bozdoğan Yalova Üniversitesi’nin kurulduğu günden bugüne geçen süreçte desteklerini esirgemeyen Valilere, Milletvekillerine, Belediye Başkanlarına ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti. Prof.Dr. Rafet Bozdoğan mezun olan öğrencileri ve ailelerini de tebrik ederek öğrencilere mezuniyet sonrası yaşamlarında başarılar diledi.
  
ÜNİVERSİTEYİ DESTEKLEYECEĞİZ
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’da konuşmasında uzun yıllar öncesinden hayalini kurduğu Yalova Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Başkan Vefa Salman öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada mezuniyet sonrası kendilerini geliştirmeye devam etmeleri ve daima çalışkan olmaları tavsiyesinde bulundu. Yalova Belediyesi olarak üniversiteyi desteklemeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Salman öğrenci ailelerini de tebrik ederek törene katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
COŞKUN ÜNİVERSİTEDE FETÖ VURGUSU YAPTI
Ak Parti Eski Yalova Milletvekili Temel Coşkun konuşmasında Yalova Üniversitesi’nin kuruluşundan bugüne yaşanan sürece değindi. Geçtiğimiz yıl yaşanan sürecin tüm kamu kurumları gibi Yalova Üniversitesi’ni de olumsuz etkiledeğini ifade eden Coşkun buna benzer süreçlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Öğrencilere hiçbir çıkar gurubunun güdümüne girmeden devlete ve millete bağlılıkla hizmet etmeleri tavsiyesinde bulunan Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi’nin önümüzdeki dönemde hızla gelişeceğine olan inancını ifade ederek başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yalova’ya üniversite kazandırılması sürecine destek veren herkese teşekkür etti. Mezun olan öğrencileri ve ailelerini tebrik eden Temel Coşkun öğrencilere hayatlarının geri kalan döneminde başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.  

KALYONCU TEBRİK ETTİ
Yalova Vali Vekili Mehmet Kalyoncu'da konuşmasında  Yalova Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana on bin den fazla mezun verdiğine değinerek üniversitenin ciddi manada ilerleme kaydettiğini ifade etti. Yalova’nın sahip olduğu konum itibariyle gelişime açık olduğuna değinen Mehmet Kalyoncu Üniversitenin gelişim sürecine Yalova Valiliği olarak destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Vali vekili Mehmet Kalyoncu mezun olacak olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek sözlerini tamamladı.  

Yoğun siyasi çalışmaları nedeniyle törene katılamayan Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve Cumhuriyet Halk Partisi Yalova Milletvekili Muharrem İnce'de gönderdikleri telgraflarda üniversiteden mezun olacak olan öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek gelecek yaşamlarında başarılar dilediler.

ÖĞRENCİLERE HEDİYELER VERİLDİ
Protokol konuşmalarının ardından Fakülte ve Yüksekokullarda dereceye giren öğrencilerimize anı belgeleri, plaket ve hediyeleri Rektör vekili Prof. Dr. Rafet Bozdoğan ve protokol mensupları tarafından verildi. Hediye ve plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ve kep atma töreni yapılarak 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni sona erdi.

Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği merkezi törenin ardından mezuniyet törenlerine fakülte ve meslek yüksekokulları bazında devam edildi. Mezuniyet Törenlerinin tamamlanmasının ardından etkinlikler Mezuniyet Galası çerçevesinde düzenlenen konserlerle son buldu.  




Bu haber 160 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI