![]() |
Tweet |
AK Parti İl binasında Düzenlenen toplantıya İl Başkan Muğlim Bağatar, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Çiftlikköy Belediye başkanı Ali Murat Silpagar, Merkez ilçe başkanı Umut Güçlü ve il yöneticileri hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yalova'ya verdiği tüm sözlerin tutulduğunu söyleyen Büyükgümüş, şu açıklamalarda bulundu: "Cumhurbaşkanımız 14 Haziran'da Yalova'ya gelmişti. Burada bir miting gerçekleştirmiştik. Bu mitingde Etibank Tesisleri'nin üniversiteye tahsisi ile buraya bilim ve kongre merkezi inşa edileceğinden bahsetmişti. Bizler de o günden itibaren çalışmalarımızı başlatarak bu araziyi Yalova Üniversitesi'ne tahsisini sağladık. Yalova'ya hayırlı olsun.
İfraz edilmiş 2 araziden bahsediyoruz. Biri 60 dönüm büyüklüğünde biri de 10 dönüm büyüklüğünde ve bu 70 dönümü çevreleyen yaklaşık 60 dönüm civarında da yeşil alan söz konusu. Burası tamamıyla Yalova'nın hizmetinde. Atıl duran bu araziyi Yalova'mızın, Çiftlikköy'ümüzün hizmetine sunuyoruz.
60 dönümlük kısma söz konusu kongre vadisi hayata geçirilecek. Geri kalan 10 dönümlük arazide de Çiftlikköy Belediyesi'nin planlamasıyla vatandaşlarımızın hoşça vakit geçireceği alanlar yapılacak. Burada güzel bir merkezi Çiftlikköy'ümüz kazanmış olacak.
Tüm planlama çalışmaları, tüm tahsis işlemleri dün Cumhurbaşkanımızın imzasıyla hayata geçmiş oldu. Bundan sonra top Çiftlikköy Belediyesi'nde ve Yalova Üniversitesi'nde. Buraya çok fonksiyonlu kongre merkezi yapılacak. Uzun yıllardır biz de, başka siyasi partiler de Yalova'nın kongre merkezi olması gerektiğini söylüyor.
Elhamdülillah, ete kemiğe büründürmek bize nasip oldu. Ben ayrıca mutluyum. 14 Haziran'da Cumhurbaşkanımız hangi sözü verdiyse tamamının planlama, yatırım programına aldırma ve ihalelerinin yapılması işlemleri de Etibank Tesisleri'nin tahsisi ile bitmiş oldu. 8 ay gibi kısa bir sürede il başkanımızla, milletvekilleri olarak, belediye başkanlarımızla bu bereketli çalışmayı hep birlikte hayata geçirdik.
14 Haziran'da bu konuyu Cumhurbaşkanımız ile konuştuğumuz zaman bu konuyu enine-boyuna ele aldık. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme programına alınmıştı arazi.
2017 yılında yapılan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla. Konuya ilişkin yeni bir Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı alındı. Yalova'mıza hayırlı olsun."