Süleymanbey mahallesi Arabacılar sokakta bir iş merkezinde faaliyetine başlayan Yalova Bağımsız Denetçiler Derneğinin Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Merva Gencer, Önceki dönem AK Parti Milletvekili Fikri Demirel, AK Parti İl yöneticileri, Yalova Defterdarı Mustafa Karadeniz, Atakent hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Gülhan Taner, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Kocaeli Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Şakir Süloğlu, Manisa Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Meral Alkış, İstanbul Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Ergun Temur, Balıkesir Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Mustafa Eryaşar tarafından kesilirken açılışa Mali Müşavir ve Muhasebeciler ile çok sayıda davetli katıldı.
Yalova Bağımsız Denetçiler Derneği başkanı Șengül Tanır açılışta yaptığı konuşmada " Acılisimiza gelen başta Valimiz Muammer Erol, AK Parti yöneticilere, İstanbul ve Bursa Denetçiler il başkanlarımiz hoş geldiniz.
Bağımsız Denetçilerin raporları dünya gecerlidir. Derneğimiz, meslektaşlarımızı bir araya getirerek aralarındaki mesleki ilişkileri ve dayanışmayı güçlendirmek, mesleğimizin saygınlığı, gelişimi yönünde çalışmalar yapmak, ilgili kamu ve özel kurum veya kuruluşlar nezdinde üyelerini temsil etmek amacıyla kurulmuştur.
Ülkemizde sağlıklı bir finansal raporlama ve denetim düzeninin kurulması yolunda önemli adımlar atılmaktadır. Bu süreçte sürekli öğrenen, araştıran, öğrendiklerini paylaşan, daha bilgili, farkındalığı yüksek ve bir ekip ruhu ile başarılara imza atmak hedeflerimizden birisidir.
Meslektaşlarımızı üye olmaya davet ediyorum” dedi.
Bağımsız Denetim Nedir?
Bağımsız denetim kavramı ticaret hukukumuzda ilk defa 01.07.2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Kanun’da yer almıştır. Bağımsız denetim; Finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, denetim standartlarında öngörülen gerekli bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasını ifade etmektedir.
Bağımsız Denetimin Amacı
Bağımsız denetimin amacı şirketlerin mali tablolarının Uluslararası muhasebe standartlarına uygunluğunun denetimidir. Böylece şirketlerin mali tablolarında tam bir standart sağlanmış olacak ve mali tabloların anlaşılabilirliği artmış olacaktır.
Bağımsız Denetimleri Kimler Yaptıracaktır?
6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre bağımsız denetim yapacak şirketleri belirleme yetkisi Bakanlar Kurulundadır. Bakanlar kurulu ise bağımsız denetime tabi olacak şirketleri belirlerken hem aktif büyüklüğü hem de cirosal büyüklükleri aynı anda göz önünde bulundurup ona göre bir kriter geliştirecektir.